zondag 20 juli 2014

Katten in je tuin: hoe verjaag je ze?

Katten zijn best leuke beesten, maar niet als ze je hele tuin uitgraven, hem eronder poepen of steeds tegen je deur aan plassen. Gelukkig zijn er trucs om katten de dieren op een vriendelijke manier uit je bloemen- of groentetuin te verjagen Katten wegjagen doe je niet met nare middelen. Een kat verjaag je ook met heel natuurlijke zaken.

Cayennepeper om katten te verjagen

Cayennepeper is voor de mens scherp, maar ook katten vinden het vaak niet zo lekker als ze er aan snuffelen. Weet u dat een kat een voorkeur heeft voor een bepaalde plant strooi er dan flink wat cayennepeper omheen. Als het beest het één keer geroken heeft, komt hij niet meer terug. En het kan geen kwaad, hij moet er hoogstens een keertje hard door niezen.Doornen om katten weg te houden

De klauwen van katten vinden het niet fijn om in materiaal te staan dat hard is of waar ze geen grip op hebben. Ook aan doornen hebben ze een hekel. Bewaar het snoeiafval van een rozenstruik dan ook en leg de takken tijdens het aanplanten of verspenen tussen de rijen groente of de verschillende bloembedden. Als een kat eenmaal gevoeld heeft dat er doornen liggen komt hij niet terug.

Water om katten van een plaats te houden

Katten vinden water niet leuk. En misschien is het niet heel aardig om een beest met koud water te verjagen, maar iets blijvends houdt het dier er ook niet aan over. Er is wel wat geduld nodig om deze methode te hanteren. Is het dier gearriveerd op de plek waar u hem niet wilt hebben, giet dan een emmer water leeg boven zijn kop. Het dier herinnert zich de plek en de ervaring en keert niet terug op de plaats.

Luchtjes gebruiken om katten weg te jagen

Veel liever is het om een kat weg te jagen door te werken met luchtjes. Sommige geuren zijn namelijk heel verschrikkelijk voor ze. Zo gaan katten op de vlucht voor:

Azijnluchten

De geur van citrusvruchten

Hoe verjaag je katten met azijn en citrusgeur

Plaats borden met azijn rondom de bedden waar u de katten niet wilt hebben of leg sinaasappelschillen of citroenschillen neer op die plaatsen waar u ze niet wilt hebben. Ze blijven dan gegarandeerd weg. Wel zo nu en dan verversen natuurlijk, want de geur verdwijnt na verloop van tijd. De schillen zijn bovendien ook nog goede bodemverrijkers. Ze vergaan namelijk en voegen dan weer goede stoffen toe aan de grond.

Bleekmiddel trekt katten juist aan

Gebruik overigens in geen geval bleekwater om katten te verjagen. Ze zijn er namelijk dol op en gaan juist op die plekken hun behoefte doen. Iemand die een jonge kat graag naar een kattenbak wil lokken kan bijvoorbeeld het best een beetje bleekwater in de bak doen. Gegarandeerd dat het dier dan in de bak z’n behoeften doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten