dinsdag 21 februari 2012

Nooit meer vet op fornuis, in de oven of op de afzuigkap


Vet.
Vet. Er is niet erger te bestrijden dan dat. Het zit overal, het kleeft en soms is het zo hardnekkig dat het amper weg te krijgen is. Onlangs las ik een artikel over een schoonmaakmiddel dat zo populair is dat het zelfs een fanclub heeft op Hyves.

Een schoonmaakmiddel van de Wibra dat bovendien nog niet eens 2 euro kost. Ik snelde naar de winkel en ging meteen aan de slag met het fluorecerende middel. Ik had 3 flessen gekocht en sprayde dat het een lieve lust was. Met succes. Met groot succes zelfs.

De zwarte koek die aan mijn kookpitten vastzat liep er af als bruin water. Toen ik daarna het schuursponsje er nog even over heen hield, waren ze bijna helemaal brandschoon. Ik pakte meteen de oven even mee. Die zag er nog wel redelijk uit vond ik zelf, maar toen ik hem had voorzien van een laagje spraysel gingen mijn ogen open. Het witte doekje dat ik er daarna door haalde was gewoon bruin. Maar mijn oven spic en span.


Wonder schoonmaakmiddel
Omdat dit middel niet alleen door mij is ontdekt maar ook door vele anderen is er zelfs een Hyves pagina die We love Dasty heet. De pagina heeft een dikke 400 vrienden en dat is meer dan de gemiddelde Hyvespagina bezitter heeft. Ook op Facebook is een community. Daar staat hij onder Dasty Superontvetter. Maar dan zijn er ook nog andere fora die het over het middel hebben. Motorliefhebber roemen het als heilige ontvetter, huismannen.nl zegt dat het een heel efficiënt product is en op huisvrouwenpraat.nl wordt het een wondermiddel genoemd.


Filmpje op YouTube
Er zijn zelfs filmpjes op YouTube over het middel. En ik overweeg er zelf ook eentje te maken en die hier aan te hangen.

Drie miljoen flessen per jaar
Dat Dasty ontvetter echt een succes is, blijkt wel uit de verkopen: De Wibra verkoopt er 3 miljoen van per jaar. In Nederland, België en Luxemburg kan het overigens ook alleen bij deze winkel worden gekocht, want de Wibra heeft het alleenrecht. Natuurlijk zijn er handelaren geweest die partijen opkochten en het in een webshop weer door wilden verkopen, maar dan kregen ze een procedure aan de broek van het bedrijf.

Dasty Ontvetter
Dasty heeft een hele reeks producten, maar het meest populaire is de Dasty Ontvetter. Verder zijn er wc-gels, een colourblockdoekje dat je in de wasmachine kunt mee laten draaien, een afwasmiddel, een badkamerreiniger en een ruitenreiniger. De ontvetter blijkt echter het beste product.Over de ruitenreiniger later in deze blog meer, die moet ik nog uitproberen.

Wat kan het wondermiddel?
Het wondermiddel kan volgens alle social media:
- Afzuigkappen vetvrij krijgen
- Vette fornuizen weer laten blinken
- Cilinders en uitlaten van motoren weer prachtig krijgen
- De boot weer glimmend krijgen
- Gras- en wijnvlekken laten verdwijnen
- Laminaat reinigen

Het succes van Dasty: goedkoop en goed
Het succes lijkt te zijn dat het middel zichzelf verkoopt, want reclame maken voor het middel doet de Wibra eigenlijk nooit. Daar komt bij dat een fles nog geen 2 euro kost, terwijl vergelijkbare middelen wel het dubbele of driedubbele kosten. Wel wordt de Dasty ietsjes duurder, in 2012 gaat de prijs van 1,99 naar 2,19 euro voor een sproeifles. Toen ik 21 februari de winkel binnenstapte koste hij trouwens nog gewoon 1,99 euro. De winkel stond er vol van, maar de mevrouw bij de kassa zei dan ook dat het hun beste verkoopitem is. Het kan ook zijn dat het middel die week in de reclame was. Een navuller of fles zonder sproeier blijft wel gewoon 1,99 kosten in 2012.

Waar komt Dasty vandaan?
De Dasty producten van de Wibra komen van een fabriek in Italië. Het Amerikaanse McBride heeft de fabriek in 2007 overgenomen en de productie vindt plaats in het Noord-Italiaanse Bagnatica. Dat ligt zo’n 70 kilometer van Milaan. In Italië noemt men Dasty overigens Elbow Grease. Dit is een Engelse uitdrukking voor hard werken of lang staan poetsen. En dat hoeft nu juist niet met het middel als we de voorstanders mogen geloven.

Veel horecaondernemers kennen het middel overigens heel goed. Daar waar vet een probleem is, wordt dat veelal verwijderd met Dasty Ontvetter. Na een paar keer spuiten met het middel loopt het vet namelijk zo weg. Maar ook nicotinevlekken verdwijnen er door.

Maar het wordt dus ook gebruikt voor vette kragen en vlekken in kleding (wel verdund gebruiken). Overigens zijn er ook mensen die het middel te agressief vinden. Dat heeft volgens het bedrijf echter vaak te maken met verkeerd gebruik. Op laminaat zorgt het voor strepen en verdwijnt de glans, op kleding slaat het onverdund gaten in de stof. Bij kledingvlekken gewoon insprayen en daarna direct in de wasmachine en laten draaien.

Tip


Koop naast een fles met een sproeikop ook gewoon een paar flessen zonder sproeikop. Niet alleen kun je de ene sproeikop gewoon in zo'n fles draaien, Nasty Dasty is ook heel handig om bijvoorbeeld de gaspitten in te leggen.

En dat gaat handiger als je het gewoon in een pakje kunt gieten en er dan de pitten in kunt leggen. Eigenlijk geldt dat trouwens voor alle vette spullen. Leg ze in een bak met het wonder gele middel en het vet lost zienderogen op.

Zelfs als je denkt dat je iets nooit meer schoon krijgt. Deuren overigens niet onverdund met het middel besproeien. Daarvan kan de verf verdwijnen. Dan verdunnen met warm water en met dat sopje de deuren lekker afnemen.
Ben je niet zeker of het middel zaken zal aantasten probeer het dan eerst op een heel klein stukje of verdun het sowieso.Sale/Solden 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten