woensdag 6 augustus 2014

Tuintips: waarom een banaan goed voor rozen is en hoe je slakken weertTips voor de tuin. Om een tuin mooi en goed te houden is soms niet eens veel nodig. Met kleine dingen kunnen de mooiste planten ontstaan en met hele eenvoudige maatregelen grote werken aangepakt. PLanten kunnen eenvoudig tegen vorst beschermd worden, rozen worden mooier door een bananenschil. Het zijn maar eenvoudige tuintips maar ze werken uitstekend. Een aantal tips voor de tuin op een rijtje.

Planten tegen vorst beschermen

Jonge planten tegen de eerste vorst beschermen kan heel gemakkelijk. Doe daarvoor in 1 liter water een lepeltje alcohol en een lepel glycerine. Doe dit mengsel in een schone spuitfles. Besproei de jonge planten met het mengsel en ze zijn beschermd tegen de vorst.

Oorwurmen vangen

Om die rare lange kruiperige dieren te vangen is niet veel nodig. Neem een bloempot en doe daarin flink wat stro. Sluit dit af met een raster en draai de pot om. ’s Nachts de pot ophangen, een beetje boven de grond zorgt er voor dat zich alle oorwurmen in de pot verzamelen. Vervolgens kunnen ze goed dienst doen als bladluizenvanger. In de buurt van een plant met dit ongedierte vangen de oorwurmen ze allemaal en eten ze met huid en haar op.

Mooie artisjokken kweken

Wie brede en dus vlezige artisjokken wil kweken, kan dit heel eenvoudig bewerkstelligen. Als er een jonge artisjok verschijnt moet er een lucifer door de stengel worden gestoken. Dit moet direct onder de artisjok zelf. In plaats van een lang exemplaar ontstaat er op die manier een brede, vlezige groente.

Kleurige rozen door banaan

In bananenschillen zit veel stikstof, ijzer en magnesium. Wie prachtige rozen wil met heel veel kleur begraaft de schillen aan de voet van de rozenstruiken.

Naaktslakken en huisslakken wegjagen

Om naaktslakken en huisslakken weg te krijgen is het voldoende om 100 gram kopersulfaat op te lossen in 10 liter water. Wie de planten elke avond besproeit met dit mengsel kan er op rekenen dat er geen slak meer te vinden is. Drie dagen voor de oogst wel stoppen met besproeien. De groenten ook heel goed wassen om het kopersulfaat te verwijderen.

Takken gemakkelijk verwijderen

Aan het einde van het zomerseizoen moeten veel planten gesnoeid worden. Dat geeft veel afval en het is soms niet gemakkelijk om dat allemaal weer bij elkaar te krijgen. Toch is er een oplossing voor: neem een oud laken en leg dat onderaan de plant die gesnoeid moet worden. Zodra het karwei is geklaard, hoeft het laken alleen maar bij de 4 hoeken bij elkaar gepakt te worden en geleegd in de gft container.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten