dinsdag 17 september 2013

Cola: wat je allemaal met cola kunt doen


Minstens 35 zaken waar je cola voor kunt gebruiken Cola kun je drinken. In een mix of gewoon als frisdrank. Er zit ontzettend veel suiker in cola, dus wie op dieet is kan beter dieet cola drinken. Maar met cola kun je veel meer dan het alleen naar binnen gieten. Er zijn minstens 35 zaken waar je cola ook voor in kunt zetten.

Corrosie verwijderen met cola Wie cola over de accupunten gooit van de auto, kan er corrosie mee voorkomen.

Bevroren ruiten ontdooien Met cola kun je ook de ruit van de auto ontdooien. Gewoon uitgieten over de bevroren ruit en dan de ruitenwisser er overheen en krabben hoeft niet meer.

Insecten van de autoruit halen Cola kan verder ook zorgen voor het verwijderen van al die dode insecten op een autoruit. Daarvoor is wel een aparte methode nodig. Eerst de fles flink schudden, dan leegspuiten op de ruit die onder de dode insecten zit. Niet doen in de zon trouwens. Daarna direct goed afhalen met schoon water zodat het suiker weggehaald wordt. De muggen lijken zijn snel verdwenen. Wie een motor heeft en op zijn motorscherm hetzelfde euvel ervaart, kan dezelfde methode gebruiken.

Banden mooi zwart maken en houden Het mooi zwart houden van banden kan door na het wassen van de banden van auto, motor, fiets of vrachtwagen cola over de banden te sproeien. Kan ook met een poetsdoek door het in te wrijven. Daarna laten opdrogen en de banden zijn niet alleen mooi zwart, maar stoten ook vuil af.

Bloed verwijderen met cola Cola en bloed zijn geen goede combinatie, maar wel als je het bloed wilt verwijderen. Cola lost bloedvlekken namelijk op.

Bloemen langer goed houden Een bos bloemen staat veel langer als er in het water een halve kop cola wordt toegevoegd. Door de suiker blijven de bloemen langer staan.

Vastgeroeste bouten loskrijgen Hoewel de Mythbusters het er niet mee eens zijn, zweren veel mensen bij het gebruik van cola als ze vastgeroeste bouten los willen krijgen. Gewoon een doekje drenken in cola en het op de bout leggen.

Ontroesten van chromen zaken als bumpers of uitlaten Chroom kan heel goed ontroest worden met cola. Maak daarvoor een balletje van aluminiumfolie, leg dat in de cola en poets de onderdelen van chroom ermee. (bumper of uitlaat).

Sneller compost maken Een blik cola open laten staan tot de prik is verdwenen. Daarna het groene afval overgieten met de ontprikte cola. Het zoet dat in het drankje zit zorgt dat veel meer micro-organismen zich over de bult ontfermen, het zuur in de cola breekt het materiaal af.

Een prikfontein Kan niet alleen met cola, ook met andere prik houdende dranken. In een fles cola een paar Mentos gooien en er ontstaat een enorme fontein.

Foto sepia maken Een moderne foto sepia-kleurig maken kan ook met cola. Laat de foto een paar minuten weken in de cola tot de goede kleur ontstaat. Daarna voorzichtig droogdeppen met een doekje. Daarna droog föhnen. Niet doen met kostbare foto’s, want het resultaat kan ook zijn dat een foto verloren gaat.

Groener gras Gras zou groener zijn en blijven als er eens per maand cola over heen gesprenkeld wordt.

Haargroeimiddel Cola zou haar laten groeien. Daarvoor moet een theelepel shampoo worden vermengd met cola en dat moet dan 5 minuten in het haar trekken. (Houd wel een handdoek om het haar als dit mengsel op het haar zit). Daarna gewoon wassen.

Kauwgom uit je haar verwijderen Wie eenmaal kauwgom in zijn haar heeft zitten, kan het verwijderen door het haar in een glas cola te houden. Na een paar minuten is het zo verweekt dat je het er zo uit kunt halen.

Verstopte gootsteen De meeste gootstenen zijn snel verstopt. Regelmatig soda gevolgd door kokend water zorgt er voor dat verstoppingen voorkomen worden. Maar ook regelmatig een liter cola doorspoelen helpt.

Theepot met aanslag Is de theepot zwart van de aanslag, vul hem dan met cola. Laat een paar uur staan en dan goed afwassen.

Doffe munten weer glanzend maken Doffe munten zijn snel weer glanzend als ze in een kommetje cola worden gelegd. Maak ze daarna droog en ze glanzen als nooit tevoren.

Olievlekken van de straat verwijderen Een combinatie van cola en bleekwater verwijdert olievlekken van de weg. In een spuitfles doen en opspuiten. Laten inweken en daarna verwijderen met water.

Vlekken op het tapijt Vlekken in een tapijt zouden goed te bestrijden zijn met cola. Beetje cola op de vlek gieten, borstelen en dan met een sopje schoonmaken.

Kalk uit de wc halen Kalkranden uit de wc zijn gemakkelijk te verwijderen met cola. Gewoon een fles leeg maken in de pot, laten staan en het citroenzuur doet zijn werk wel. Even doorborstelen en dan doorspoelen.

Gastro enteritis Wie last heeft van maag en darmen, diarree en hoge koorts door het drinken van besmet water of het eten van besmet voedsel heeft grote kans op uitdroging. Veel cola drinken helpt.

Misselijkheid oplossen met cola Mensen die lijden aan migraine weten vaak wel dat cola hen helpt als ze door deze aandoening heel misselijk zijn. Cola werkt erg goed bij misselijkheid en ze kunnen het vaak ook verdragen ondanks de zware hoofdpijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten